Om Genvej

Genvej – til dit barns digitale liv er et tilbud til forældre og omsorgspersoner, hvor de kan få hjælp til at engagere sig i deres barns digitale liv.

Inspiration og viden

Gennem Genvejs kanaler – genvej.org, Facebook og Instagram – kan man finde inspiration, øvelser, konkrete råd og viden om en lang række emner og problematikker, som børn og unge måtte støde på online, såsom digital mobning, digitale krænkelser, influencere og reklamer, gaming, sociale medier og digitale fællesskaber.

Derfor skal forældre engagere sig

Børn og unge er online. Deres digitale liv er omfattende og umuligt at adskille fra det analoge. Det giver mange nye muligheder for børnene, ikke mindst i form af nye fællesskaber. Men samtidig er der en bagside ved de mange digitale muligheder, som børnene skal beskyttes imod.

Danske forældre synes, det er vigtigt at være involveret i barnets digitale liv. 8 ud 10 oplever også selv, at de har forståelse for deres børns færden på digitale platforme. Men spørger man forældrene om, hvor ofte de taler med børnene om deres digitale liv, svarer 44%, at sådanne samtaler finder sted tre gange om måneden eller sjældnere.

Et bedre indblik og et større engagement i børns digitale liv vil give forældre bedre forudsætninger for at forebygge ubehagelige oplevelser for børn, udvise handlekraft, hvis skaden er sket, og tage del i de positive oplevelser, som de digitale muligheder rummer.

Genvej er et partnerskab

Genvej - til dit barns digitale liv er et partnerskab mellem Ole Kirk’s Fond, Trygfonden og Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Red Barnet, Børns Vilkår, Mary Fonden og Medierådet for Børn og Unge.

Genvej samarbejder ligeledes med ADD-Projektet, Ældre Sagen, Center for Digital Pædagogik, Center for Ludomani, Det Kriminalpræventive Råd, museet Enigma, Fonden for Socialt Ansvar, Politiet, Skattestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og faktatjekmediet TjekDet.

Genvej har sekretariat hos Forbrugerrådet Tænk.

I partnerskab med

  • Ole Kirk's Fonden-logo
  • Børns vilkår-logo
  • Forbrugerrådet tænk-logo
  • Mary Fonden-logo
  • Redbarnet-logo
  • Medierådet for børn & unge-logo

Adresse

Sekretariatet Genvej

c/o Forbrugerrådet Tænk

Ryesgade 3A, 2. th.

2200 København N

CVR-nummer: 63870528

Kontakt

Skriv til:

genvej@fbr.dk

Følg os på sociale medier